Advertisement
Advertisement
Értékbecslési ajánlat PDF Nyomtatás E-mail
2024. június 20.
A földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról és a földnek minősülő ingatlanok jogosultjai adatainak ingatlan-nyilvántartási rendezéséről szóló 2020. évi LXXI. törvény  12. § (4) bekezdése szerint a területi minimumot el nem érő tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonostárs részére a bekebelező tulajdonostársnak ellenértékként legalább a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásának részletes szabályairól szóló 647/2020. (XII. 23.) Korm. rendelet szerinti értékbecslési ajánlatban foglalt összeget kell megfizetni. A Korm. rendelet 22. § (1) bekezdése szerint értékbecslési ajánlatként szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas és fásított terület művelési ágban nyilvántartott földrészlet esetén a földügyért felelős miniszter által vezetett minisztérium internetes oldalán település és művelési ág szerinti bontásban közzétett értéket kell figyelembe venni. 
 
Az Értékbecslési ajánlat itt  tölthető pdf formátumban.
 
A Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (a továbbiakban: Nfatv.) módosításáról is rendelkező, a Nemzeti Földalap hatékonyabb kezeléséhez szükséges egyes törvények módosításáról szóló 2024. évi XI. törvény 7. §-a alapján a Nemzeti Földügyi Központ 2024. május 31. napjával beolvadásos különválással megszűnt. A Nemzeti Földügyi Központ általános jogutódja - az Nfatv. 34/B. § (2) bekezdésben meghatározott kivétellel - az Agrárminisztérium.
A Nemzeti Földügyi Központ honlapja továbbra is üzemel és az azon feltüntetett információk aktuálisak, így ott az értékbecslési ajánlat továbbra is elérhető a linkre kattintva. 
 
Az Értékbecslési ajánlat, valamint az Erdőtérkép  az Agrárminisztérium honlapján is elérhető.
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK

© 2007-2019 AM FTF