A földügyi szakigazgatás hivatalos honlapja
 
Akadálymentesített változat
Advertisement

Főmenü

Címlap
Küldetés és jövőkép
TakarNet tájékoztató
Földhivatal Online
Advertisement
Értékbecslési ajánlat PDF Nyomtatás E-mail
2024. június 20.
A földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról és a földnek minősülő ingatlanok jogosultjai adatainak ingatlan-nyilvántartási rendezéséről szóló 2020. évi LXXI. törvény  12. § (4) bekezdése szerint a területi minimumot el nem érő tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonostárs részére a bekebelező tulajdonostársnak ellenértékként legalább a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásának részletes szabályairól szóló 647/2020. (XII. 23.) Korm. rendelet szerinti értékbecslési ajánlatban foglalt összeget kell megfizetni. A Korm. rendelet 22. § (1) bekezdése szerint értékbecslési ajánlatként szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas és fásított terület művelési ágban nyilvántartott földrészlet esetén a földügyért felelős miniszter által vezetett minisztérium internetes oldalán település és művelési ág szerinti bontásban közzétett értéket kell figyelembe venni. 
 
Az Értékbecslési ajánlat itt  tölthető pdf formátumban.
 
A Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (a továbbiakban: Nfatv.) módosításáról is rendelkező, a Nemzeti Földalap hatékonyabb kezeléséhez szükséges egyes törvények módosításáról szóló 2024. évi XI. törvény 7. §-a alapján a Nemzeti Földügyi Központ 2024. május 31. napjával beolvadásos különválással megszűnt. A Nemzeti Földügyi Központ általános jogutódja - az Nfatv. 34/B. § (2) bekezdésben meghatározott kivétellel - az Agrárminisztérium.
A Nemzeti Földügyi Központ honlapja továbbra is üzemel és az azon feltüntetett információk aktuálisak, így ott az értékbecslési ajánlat továbbra is elérhető a linkre kattintva. 
 
Az Értékbecslési ajánlat, valamint az Erdőtérkép  az Agrárminisztérium honlapján is elérhető.
 
 
Advertisement
Advertisement

Társoldalak

Kormányportál
Miniszterelnökség
Agrárminisztérium
Nemzeti Földügyi Központ
Lechner Tudásközpont
MePAR
GNSSNET
Nemzeti INSPIRE Geoportál
HM hatósági térképészet

Advertisement


   
Felhasználási feltételekImpresszumKapcsolatÜgyfélszolgálatMobil verzióTechnikai információkGYIK
   
© 2007-2019 AM FTF